prototypes

LatiaPa Manchester United kläder Jeremy

liverpool tröjaTottenham Hotspurs tröja

?Manchester United har kylt sitt intresse för Antoine Griezmann, med Europa League-vinnarna som prioriterar en anfallare snarare än en No10 i sommar.

Zlatan Ibrahimovics långsiktiga skada har lett till en förändring av strategin för sommarens transferfönster, med Atlético Madrid framåt inte längre ett alternativ. Det betyder emellertid inte att United får återvända och försök att underteckna honom i framtiden.

United har länge länkats till Griezmann, och fransmannen, som av någon Liverpool tröja anses vara den tredje bästa spelaren i världen efter Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, sa förra veckan att han hade sex av 10 chanser att flytta till Old Trafford på sommaren.

Idag, om jag måste flytta, blir det inte ett problem för mig, sa han. Det kan vara England, som är på mode, Tyskland, Kina eller USA, jag är redo att gå. Vi slutade tredje i La Liga, det var klubbens mål, men vi, spelarna, vill ha mer. Vinnande titlar är vad jag ska leta efter i sommar när jag bestämmer om min framtid.

Målskickning var en av United: s största problem i en ligakampanj som såg dem sluta sjätte, vilket gjorde 31 mål färre än mästarna, Chelsea. José Mourinho är angelägen om att ta med Romelu Lukaku till United men står inför konkurrens från bland annat Chelsea för framåtriktarens underskrift. Real Madrids Álvaro Morata är ett annat alternativ som Bayern Munich kläder för närvarande behandlas.

Atlético har emellertid förlorat sin överklagande mot ett överföringsförbud som hindrar dem från att underteckna spelare fram till januari 2018. Förbudet stärker deras behov att hålla grepp om Griezmann men försämrar deras förmåga att göra det – de kommer att finna det mycket svårare att övertala honom att stanna.

Om en klubb betalar sin klausul om 100 miljoner euro, kommer Atlético inte att kunna göra någonting för att förhindra avgång. Griezmann har levererat motsägelsefulla meddelanden under de senaste sex månaderna men han har lyssnat på erbjudanden från en handfull klubbar.

Den 26-årige, som har pratat om hans önskan att vinna troféer, uttryckligen uppmuntrar Atlético att göra signeringar för att stärka sidan om de ska ha någon chans att övertyga honom att stanna, tweeted en messageon torsdagskväll som tycktes bekräfta hans åtagande till orsaken. Nu mer än någonsin, Atléti, läste den.

Eventuella nya kontrakt Atlético-erbjudandet kommer endast att ta upp en del av spelarens ambitioner eftersom det paket som vissa klubbar kan erbjuda inte kan matchas av dem. På 100 miljoner euro skulle Griezmann vara dyrt, den tredje mest kostsamma aktören i historien, men han är överkomlig. Varje klubb som vill underteckna honom vet att om de betalar frisläppningsklausulen, kan affären slutföras ensidigt.

Griezmann hade hoppats att undvika detta eventualitet och hävdade att hans framtid låg i händerna på Atlético-presidenten Enrique Cerezo. Även om det är komplext, erbjuder klausulen ett sätt att slutföra en överföring mot hans AC Milan kläder önskemål, om Griezmann och United är beredda att driva igenom det.