prototypes

JanLfbj As Roma kläder Tamie

Chelsea tröja

?En stolt Gordon Strachan i går kväll erkände sin överväldigande känsla av personlig glädje efter att Celtic säkrade titeln med denna smala seger. Jag tycker om att komma hem och sätta sig ner och låt det sjunka in , sade Strachan, som avslöjade att han som inspirationsmedel har lämnat sitt armbandsur kl. 11.10 – det ögonblick då förtvivlan helt kom hem efter det pinsamt nederlag till Artmedia Bratislava i sin första match i ansvaret.

Jag har nu haft ära att stå mitt i tältet som chef för mästarna och det Tottenham Hotspurs tröja var emotionellt. Vi gör inga påståenden om att vara en bra fotbollssida men folk kan inte ta bort det faktum att vi är 20 poäng framför toppen av ligan och vill bli bättre och bättre. Jag kan inte tro det. Som Celtic-chef kan du göra miljoner människor glada och det är en bra sak att kunna göra.

Marginalen i den här titelsegern, som kom fram till ett ensamt mål från John Hartson, kan ändå ändras, men Strachan s sida har säkrat trofén med sex spel att spela, en imponerande statistik i en av skotsk fotbolls mer oförutsägbara årstider.

Det var passande Celtic skulle försegla trofén mot Hearts, med tanke på det föregående mötet mellan sidorna, där Strachan s sida iscensatte en sen fightback för att vinna 3-2, och som har kommit att betraktas som vändpunkten i denna ligasäsong . Deras uppgift i går kväll, att lägga fram ett slutligt slag mot förhopparna till deras närmaste utmanare, sågs som enklare.

Hartson hyllade de keltiska anhängarna samtidigt som han medgav att han kanske lämnar klubben på sommaren. De har varit fantastiska för mig sedan dag ett, de har varit bakom mig genom några svåra tider. Jag kan inte tala tillräckligt mycket med dem, sa han. Jag är glad, inte bara för folket här ikväll , men för de keltiska anhängarna som tittar över hela världen. Det är en fenomenal klubb med magnifika anhängare. Att vinna ligan med en så stor marginal är en stor framgång för alla. Jag har några stora beslut att göra på sommaren men det skulle vara en massiv skiftnyckel att lämna denna klubb.

Welshman halverade spelets enda mål förbi Craig Gordon, rakt från målvakten Artur Borucs kick-out efter bara fyra minuter. Det var det perfekta sättet för Hartson att fira sin 31-årsdag men ett sällsynt misstag från Inter Milan tröja Gordon, som borde ha gjort bättre med skottet från hela 25 meter.

Boruc räddade väl från Roman Real Madrid tröja Bednar nio minuter senare och trots att hemstödet glädde sig i titelsökande vers långt före halvtid, tyckte Hearts avlägset bättre av öppningen 45 minuter.

Den viktigaste skillnaden mellan dessa lag sedan det minnesvärda sista mötet har varit deras form hemifrån och de keltiska spelarna ledde på omklädningsrummet i intervallet och kanske kände att de hade braved det värsta av vad Vladimir Romanovs rikligt sammanställda sida hade att erbjuda. Hjärtan hade bollen i nätet fyra minuter efter omstart, bara för Andy Websters närmsta försök att uteslutas genom offside. Deras interimistiska chef Valdas Ivanauskas skar en rasande figur på touchlinjen men assisterande domaren Neil Brands beslut visade sig vara korrekt.

Celtic s sätt kommer inte att gå ner i annalerna i klubbens historia, men deras chef, som nu har vunnit två troféer under sin debut säsong i SPL och därigenom segrat över den ännu mer skeptiska till Parkhead fans, har säkerställt att han kommer.

I början av säsongen sa pressen och fansen att chefen skulle få säcken men hur han har vänt sig runt har varit fantastiskt, säger Celtics fullback Mark Wilson, som Strachan skrev från Dundee United i Januari.